Analyse
Bekaert: winstwaarschuwing 3 jaar geleden - dinsdag 24 februari 2015

Om het optimisme van een aantal analisten te temperen zag Bekaert zich verplicht een winstwaarschuwing te lanceren op amper een week van de bekendmaking van zijn resultaten.

Het aandeel is correct gewaardeerd.
HOUDEN.

 

Op de Chinese markt zijn de staaldraadactiviteiten voor de versterking van banden verder teruggevallen. De economische vertraging en de prijzenoorlog wegen er op de resultaten. We waren pessimistischer ingesteld dan de meerderheid van de analisten. Maar het ziet ernaar uit dat we in zekere zin nog te optimistisch waren. Zo zijn de bedrijfsmarges (zonder uitzonderlijke elementen) in 2014 waarschijnlijk gestagneerd.

 

Maar zoals we het voorheen al vaker hebben vermeld, is Bekaert, nadat het begin dit decennium nog erg moeilijk had, goed op weg om zijn winstgevendheid op te vijzelen. De groep heeft op een aantal van haar markten echter te kampen met flink wat tegenwind. Er is dus veel werk aan de winkel.

 

Koers op het moment van de analyse: 27,16 EUR

 

Het Belgisch bedrijf Bekaert is gespecialiseerd in de verwerking van metalen (draadproducten, filters, …) en in technologieën voor het aanbrengen van deklagen met metaalvezels. De groep realiseert meer dan 60 % van haar omzet in groeilanden. Haar belangrijkste afzetmarken zijn de automobielindustrie (33 % van de verkopen), de bouw (25 %) en de energiesector (10 %).

 

Deel dit artikel