Analyse
Wereldhave Belgium: niet intekenen op kapitaalverhoging 3 jaar geleden - dinsdag 27 januari 2015

Wereldhave Belgium werkt aan een stevige expansie en profiteert nu van de hoge koers om tegen interessante voorwaarden zijn kapitaal te verhogen.

Tot 10 februari geven 10 coupons nr. 18 + 79,25 EUR recht op 1 nieuw aandeel. De vooruitzichten zijn aantrekkelijk maar de koers is intussen te fors geklommen om te kopen.
Niet intekenen.
Verkoop uw voorkeurrechten op de beurs als de kosten niet te hoog zijn in verhouding tot de opbrengst of wacht de opbrengst van de verkoop van de niet-uitgeoefende voorkeurrechten (onder de vorm van scrips) af op 16/2.
HOUDEN.

 

Stevige expansie

Terwijl Wereldhave Belgium (WB) het voorbije jaar zijn portefeuille al gevoelig uitbreidde via eigen projecten (nieuwbouw, uitbreidingen) en overnames (o.a. Kortrijk Ring Shopping) is de honger van de ex-vastgoedbevak nog steeds niet gestild. Zo is WB o.a. een logische kandidaat voor de overname van het Brusselse winkelcentrum Basilix waarvan het al 17,8 % van de vastgoedcertificaten bezit.

Om die expansie te kunnen financieren gaat WB nu vers kapitaal bijtanken, want de vastgoedvennootschap kan geen nieuwe schulden aangaan ondanks de lage schuldgraad van 34 % (mag van toezichthouder max. 33 % bedragen i.p.v. 65 % bij de meeste andere GVV's omdat het Luikse winkelcentrum Belle-Ile op zich meer dan 20 % van de portefeuille uitmaakt). Wanneer de portefeuille voort groeit, zal dit belang automatisch verkleinen en kan WB zoals de andere GVV's ook meer schulden aangaan.

 

Resultaten en vooruitzichten


In 2014 kwam de winst per aandeel uit op 5,29 EUR en het dividend op 3,45 EUR netto (rendement: 3,4 %), maar daalde de bezettingsgraad tot 94,1 % op 31/12. De intrinsieke waarde be-draagt nu 81 EUR. De kapitaalverho-ging zal geen negatief effect hebben op de winst per aandeel en op het divi-dend. We trekken onze winstramingen op tot 5,60 EUR voor 2015, 5,72 EUR voor 2016 en 5,80 EUR voor 2017. We tippen op resp. nettodividenden van 3,60 EUR, 3,68 EUR en 3,75 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 107,40 EUR

 

Wereldhave Belgium is een vastgoedvennootschap die vooral actief is in winkelcentra en kantoorgebouwen op Belgische bodem.

 

Deel dit artikel