Analyse
Pearson: groei in zicht 3 jaar geleden - vrijdag 23 januari 2015

De winstwaarschuwing, die een jaar geleden de koers deed kelderen, is definitief verleden tijd.

De groep raakte opnieuw op het juiste pad en de winst zou opnieuw kunnen klimmen. De koers houdt o.i. voldoende rekening met de vooruitzichten.
HOUDEN.

 

Zonder te veel in detail te treden kondigde de groep aan dat haar jaarresultaten (bekendmaking over een paar weken) in lijn met de verwachtingen zouden moeten liggen. Geruststellend nieuws gezien Pearson begin 2014 een winstwaarschuwing had gelanceerd. Reden voor deze waarschuwing waren de matige prestaties in Noord-Amerika, de belangrijkste markt van de groep. Bovendien bracht de versterking van het herstructureringsplan, dat een jaar voorheen was ingevoerd, toen ook extra kosten met zich mee.

Deze negatieve periode lijkt nu echter definitief achter de rug. Pearson is nu reactiever en zou zelfs zijn winst kunnen opdrijven. Hierbij zou de groep in 2015 bovendien profiteren van het herstel van de Noord-Amerikaanse conjunctuur en haar investeringen in de digitale educatieve uitgaven, een markt in volle ontwikkeling. Net als de directie vertrouwen we er dan ook op dat Pearson in staat is zijn doelstellingen te bereiken. Bijgevolg handhaven we onze ramingen op 50 pence voor 2015 en 55 pence voor 2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 1336,25 pence

 

De Britse groep Pearson is wereldnummer 1 voor educatieve uitgaven.

 

Deel dit artikel