Analyse
Bone Therapeutics trekt naar de beurs 3 jaar geleden - donderdag 22 januari 2015

Intekenen kan tegen 14,50 à 16,50 EUR per aandeel en dit tot 2 februari. De aandelen zullen op Euronext Brussel en Parijs noteren.

NIET INTEKENEN.
Wilt u op de riante toekomst van de biotechsector mikken, kies dan voor diversificatie en beleg in het fonds Franklin Biotechnology Discovery Fund A USD of de tracker First Trust Biotechnology Index Fund.

 

Bone Therapeutics hoopt aan de hand van zijn kapitaalverhoging ±30 miljoen euro op te halen.

 

Bone Therapeutics komt naar de beurs met als doel geld op te halen zodat producten kunnen worden ontwikkeld die bedoeld zijn voor 5 aandoeningen. Het betreft zo'n 12 miljoen patiënten in Europa, de VS en Japan. De onderneming, die nog geen geneesmiddel op de markt heeft en sinds 2006 verlieslatend is, wil een aantal studies uitvoeren in de VS. Het labo kan die, gezien zijn huidige cashmiddelen (12 miljoen euro), niet financieren.

 

Momenteel is het niet zeker dat na de kapitaalverhoging (waardoor de winst van de bestaande aandeelhouders met 40 % zal worden verdund) de groep over voldoende middelen zal beschikken om het hoofd boven water te kunnen houden tot de lancering van haar eerste product (niet voor 2020). Want in 2015 alleen al zou Bone Therapeutics ±9 miljoen euro opsouperen.

 

Ook heeft het product, dat in het laatste stadium zit, tegenwoordig nog maar één kans op de 2 om te worden gecommercialiseerd. Vraag is echter, tegen welke voorwaarden (terugbetaling patiënten? Reactie dokters en specialisten op de lancering? Financiële toegevingen in het kader van een mogelijk partnership om het medicijn te verdelen?).

 

Bone Therapeutics werd in 2006 opgericht en is gespecialiseerd in stamceltherapie. In plaats van een zware chirurgische ingreep wordt de botbreuk behandeld door stamcellen via de huid toe te dienen. Hierdoor kan het botweefsel herstellen en moet de patiënt een minder lange revalidatieperiode doorstaan.

 

Deel dit artikel