Analyse
Domino Printing: blijft dezelfde koers varen 3 jaar geleden - vrijdag 19 december 2014

Sinds ons eerste koopadvies won het aandeel 10 % in EUR.

De groep maakte voor het afgelopen boekjaar een puike en geruststellende prestatie bekend. De vooruitzichten bevestigen dat de koers nog over stijgingspotentieel beschikt.
KOPEN.

 

Het resultaat van het laatste boekjaar (sluiting: 31/10) ligt globaal in de lijn van onze verwachtingen. Wel werd de omzetgroei (+4 % tot 350 miljoen pond) afgeremd door de stijging van het Britse pond. Niettemin klimt de bedrijfswinst met 9 %, tot 56 miljoen pond. De druk op de verkoopprijzen, die in het 1e halfjaar op de marges had gewogen, is in het 2e halfjaar lichtjes afgenomen. Volgens ons slaagde het bedrijf erin om dankzij zijn investeringen in o.a. R&D beter tegen de concurrentie op te boksen. Daarnaast heeft de betere service naverkoop de klantentrouw in de hand gewerkt.

 

Ondanks deze goede resultaten blijft de groep voorzichtig wat betreft haar vooruitzichten voor 2015. Gezien het huidige niveau van het orderboekje valt inderdaad te vrezen voor een vertraging van de activiteit. Dit zou echter van tijdelijke aard zijn. Op langere termijn ogen de vooruitzichten immers positief, rekening houdend met de ontwikkeling van de markt voor digitale printers (o.a. voor verpakkingen). We handhaven onze winstramingen op 38 pence per aandeel voor 2014-2015 en op 41 pence voor 2015-2016.

 

Koers op het moment van de analyse: 639,00 pence

 

 

 

Deel dit artikel