Analyse
Teleflex: advieswijziging 3 jaar geleden - woensdag 12 november 2014

Het 3e kwartaal bleek solide en de vooruitzichten blijven positief.

De koers, die met zijn historische maxima flirt, houdt hier ruimschoots rekening mee. Sinds ons eerste koopadvies eind 2010) klom het aandeel met meer dan 120 % (en zelfs 140 % in euro). Strijk uw winst op.
VERKOPEN.

 

In het 3e kwartaal klommen de verkopen met 10 % (zonder wisselkoerseffecten). Deze beter dan verwachte prestatie is te danken aan de overname (eind 2013) van Vidacare (gespecialiseerd in het toedienen van medicatie via intraossale weg), aan de prijsstijging van de bestaande producten, alsook aan de lancering van nieuwe apparatuur (larynxmaskers, katheters).

Bovendien trok de groep haar vooruitzichten op voor het hele boekjaar. Dit is echter voornamelijk te danken aan het feit dat een aantal herstructureringslasten werden uitgesteld tot 2015. In de toekomst zal de groep doelgerichte overnames blijven doen en kosten blijven besparen, een strategie die al sinds de verkoop van de maritieme activiteiten en de luchtvaartactiviteiten (in 2011) haar vruchten afwerpt. Wel zou Teleflex op een bepaald moment zijn prijzen niet meer kunnen opvoeren gezien de overheid van plan is de kosten in de gezondheidssector te verlagen. We mikken op een winst per aandeel van 4,20 USD in 2014 (t.o.v. 3,80 voorheen) en van 4,50 USD in 2015 (t.o.v. 4,30). Voor 2016 tippen we op 4,90 USD.

 

Koers op het moment van de analyse: 114,33 USD

 

De historisch gezien sterk gediversifieerde Amerikaanse groep Teleflex is na de verkoop van haar andere industriƫle activiteiten nog enkel actief in de gezondheidszorg. Ze verkoopt wegwerpproducten zoals therapeutische katheters, larynxmaskers en verbanden aan ziekenhuizen, thuisverplegingsdiensten, enz.

 

Deel dit artikel