Analyse
Corning: resultaten boven onze verwachtingen 3 jaar geleden - maandag 3 november 2014

De directie kondigde puike kwartaalprestaties aan. Ook liet ze verstaan dat ze verder eigen aandelen zou inkopen en haar dividend verder zou optrekken.

Sinds het aandeel in onze selectie binnentrad, klom het met 30 %. Toch rest er nog stijgingspotentieel. Goedkoop aandeel.
KOPEN.

 

De omzet en de winst per aandeel klommen in het 3e kwartaal respectievelijk met 26 en 21 % op vergelijkbare basis. Alle activiteitssegmenten gingen hoger, in het bijzonder de hoofdactiviteit, namelijk de componenten voor lcd-schermen voor tv's en computers (61 % van de winst). De gemiddelde grootte van tv-schermen die wereldwijd worden verkocht, neemt immers sneller toe terwijl de prijzen nu minder snel zakken.

 

Wat betreft de vooruitzichten kondigde de directie aan dat ze verder eigen aandelen zou inkopen en dat ze het nu al gulle dividend verder zou optrekken.

 

Bijgevolg verhogen we onze winstramingen tot 1,55 USD voor 2014 en tot 1,65 USD voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 20,07 USD

 

De Amerikaanse groep Corning is een industriële groep gespecialiseerd in producten op basis van glas en keramiek. In 2012 haalde het zijn bedrijfswinst voor 57 % uit de componenten voor lcd-schermen voor tv's, pc's, voor 15 % uit telecomuitrustingen; voor 12 % uit speciale materialen (glas voor smartphones, notebooks, tablets...); voor 10 % uit de milieutechnologie (keramiek voor filters voor vervuilende stoffen), voor 6 % uit de levenswetenschappen (uitrustingen voor onderzoek in de chemie, farmacie...).

 

Deel dit artikel