Analyse
Mobistar: verhoogt lichtjes jaarwinstprognose 3 jaar geleden - dinsdag 21 oktober 2014

Mobistar slaagt er eindelijk in om nieuwe abonnees te vergaren.

Maar de gloriejaren van weleer met mooie winsten en gulle dividenden zijn definitief achter de rug. Speculeren op een mogelijk overnamebod tegen een prijs fors boven de beurskoers heeft o.i. momenteel weinig zin.
VERKOPEN.

 

Na 2 jaar slaagde Mobistar er in het 3e kwartaal opnieuw in om nieuwe "eigen" klanten aan te trekken, deels door de overname van die van Colruyt dat zijn mobiel aanbod stopzette. Opsteker was ook dat de gemiddelde opbrengst per gebruiker stabiel bleef t.o.v. het kwartaal ervoor. De totale omzet en de winst boerden echter nog verder achteruit. Ook t.o.v. het 3e kwartaal 2013 is het plaatje over de hele lijn negatief: aantal eigen klanten -5,7 %, gemiddelde opbrengst per gebruiker -3,6 %, omzet -10,2 % en winst -53,1 %. Ondanks deze povere cijfers deed Mobistar het toch iets beter dan verwacht. Het verhoogt dan ook lichtjes de ondergrens van zijn prognosevork voor de bedrijfswinst vóór afschrijvingen. Gezien we zelf al iets hoger mikten, handhaven we onze winstraming voor 2014 op 0,80 EUR per aandeel (-45,2 % t.o.v. 2013). We verwachten ook nog geen dividend. Voor 2015 en 2016 houden we onze schattingen op 0,75 en 0,72 EUR en tippen we voor beide boekjaren op een nettodividend van 0,24 EUR. De commerciële lancering van een televisieaanbod via de kabel is uitgesteld tot ten vroegste eind 2014.

 

Koers op het moment van de analyse: 15,35 EUR

 

Mobistar is de op een na grootste mobiele telefoonoperator in België (na Proximus). Bijna 53 % van het kapitaal is in handen van Orange.

 

Deel dit artikel