Analyse
Intel: overtreft de verwachtingen 3 jaar geleden - donderdag 16 oktober 2014

Het kwartaalresultaat breekt alle records en de vooruitzichten zijn solide.

De recente winstnemingen bieden u de mogelijkheid om dit kwaliteitsaandeel tegen een goedkope prijs in uw portefeuille op te nemen.
KOPEN.

 

Intel houdt goed stand ondanks de terugvallende pc-verkopen, zijn belangrijkste bron van inkomsten. De groep overtrof immers onze verwachtingen in het 3e kwartaal. De omzet klom met 8 % en de winst per aandeel met 14 %. Een erg puike prestatie vooral gezien de inspanningen die de groep deed om zich op de markt voor tablets en smartphones te ontwikkelen vrij veel investeringen vergden. Dit werpt echter zijn vruchten af: Intel werd onlangs de grootste verkoper van processors voor Android- en Windows-tablets. Rekening houdend met zijn financiële soliditeit en zijn recurrente inkomsten uit zijn bijna-monopolie op de markt voor pc-processoren (63 % van zijn verkopen) en voor servers (25 %) kan de groep deze investeringen probleemloos financieren en tegelijk zijn gulle dividendpolitiek verderzetten (kocht in het 3e kwartaal voor meer dan 4 miljard dollar aan eigen aandelen in). Gezien het resultaat voor het 3e kwartaal en de onthulde verwachtingen voor het huidige kwartaal (boven onze verwachtingen) verhogen we onze winstramingen tot 2,28 USD per aandeel voor 2014 (t.o.v. 2,15 voorheen) en tot 2,35 USD voor 2015 (t.o.v. 2,25).

 

Koers op het moment van de analyse: 31,28 USD

 

 

Intel is een Amerikaans producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die 80 % van de markt van microprocessoren in handen heeft. De groep boorde recentelijk de markt voor tablets en smartphones aan.

 

Deel dit artikel