Analyse
Google: blijft zijn rijk uitbreiden! 3 jaar geleden - vrijdag 17 oktober 2014

Op korte termijn zullen de marges onder druk blijven door de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.

De kernactiviteit blijft echter solide en zorgt voor flink wat liquiditeiten. Ondanks de recente koersval is het aandeel niet koopwaardig.
HOUDEN.

 

De resultaten voor het 3e kwartaal werden op de markten met gemengde gevoelens ontvangen. Redenen zijn de afkalvende marges en de afnemende winstgevendheid die bij het beleggerspubliek voor onrust zorgen. Google dreef immers haar investeringen op in minder winstgevende activiteiten zoals de robotica, de zelfrijdende auto, drones of nog de slimme bril (Google Glass). Hierdoor rezen zijn uitgaven op het vlak van R&D uit de pan (+46 % op een jaar tijd) en dit terwijl de groep sinds eind juni 3 000 nieuwe werknemers in dienst nam (+6 %). Op korte termijn zullen de nieuwe activiteiten op de resultaten wegen. Niettemin blijft de reclameactiviteit van de zoekfunctie het erg goed doen. Ook blijft Google mooi groeien (+17 %). Het was immers in staat zijn reclameaanbod af te stemmen op smartphones, waarop steeds meer wordt gesurft. Google kon zo de daling van de gemiddelde inkomst per klik beperken tot -2 % (-6 % in het vorige kwartaal) De vooruitzichten ogen dus goed, vooral gezien de groep leider blijft op de online reclamemarkt. We handhaven onze winstramingen op 20,00 USD voor het huidige boekjaar en op 22,00 USD voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 533,35 USD

 

Google is de favoriete internetzoekmachine van de meeste surfers en heeft als onbetwiste marktleider een ruime voorsprong op concurrenten Yahoo en Bing (Microsoft). Dankzij zijn marktleiderschap kon Google ook veel munt slaan uit internetreclame.

 

Deel dit artikel