Analyse
Deutsche Bank: nog altijd onder druk 3 jaar geleden - woensdag 8 oktober 2014

De koers blijft onder druk staan: de markten stellen zich vragen over het bedrag van de boetes die de groep zal oplopen en over het activiteitspeil van de zakenbankpoot.

VERKOPEN.

 

Geruchten over het kwartaalresultaat dat op 29/10 wordt bekendgemaakt, liggen in de lijn van onze analyse. Zo presteert de groep goed op de obligatiemarkten en in haar retailbank- en zakenbankpoot (deze laatste profiteert van de activiteit diensten aan bedrijven, die gelinkt is aan beursintroducties, kapitaalverhogingen…). Maar aangezien we nog niet over concrete cijfers beschikken en vrezen voor de nieuwe provisies die de bank zal aanleggen voor de boetes die ze zal oplopen, handhaven we onze ramingen. Eind juni had de groep al voor 2,2 miljard euro aan provisies aangelegd. Dit bedrag zou nu kunnen worden verdubbeld, wat de winstgevendheid nog meer zou aantasten. Probleem is dat door een te lage rentabiliteit en het uitblijven van beterschap op korte termijn de druk op de koers zou aanhouden. We handhaven onze ramingen dus op 1,30 EUR voor 2014 (rekening houdend met de boetes) en op 1,90 EUR voor 2015. Globaal gezien vermijden we de sector zakenbank, die te afhankelijk is van trading, een erg volatiele markt. Bent u bereid om risico's te nemen, dan maken we graag een uitzondering voor Barclays (231,30 pence; kopen) dat momenteel een diepgaande herstructurering aan het doorvoeren is.

 

 

Koers op het moment van de analyse: 26,56 EUR

 

Deutsche Bank is eerst en vooral een zakenbank (diensten aan bedrijven, trading). Daarnaast is ze ook een retailbank en een privé bank (vermogensbeheer, nr. 1 in Duitsland).

 

Deel dit artikel