Analyse
Concurrent van Corning failliet? 3 jaar geleden - vrijdag 10 oktober 2014

Het Amerikaanse GT Advanced Technologies, dat actief is in spitstechnologische schermen, staat nu onder bescherming van hoofdstuk 11 van de Amerikaanse faillissementwetgeving.

Mogelijks een concurrent minder voor Corning.
KOOP het aandeel Corning.

 

De schermen voor smartphones die GT Advanced Technologies ontwikkelde, konden Apple, één van zijn enige potentiële klanten, op het vlak van kwaliteit niet bekoren. Bijgevolg blijft Apple voor zijn iPhone 6 en 6 plus trouw aan de schermen die met de technologie van Corning werden ontwikkeld.

 

Het mogelijke faillissement van concurrent GT Advanced Technologies had maar bitter weinig impact op de koers van Corning.

 

Het klantenbestand van de groep Corning is goed gediversifieerd (producent van tv's, pc's, smartphones. Het bedrijf blijft solide en genereert flink wat liquiditeiten. De koers houdt momenteel nog niet voldoende rekening met de kwaliteiten van Corning.

 

Koers op het moment van de analyse: 18,85 USD

 

Amerikaanse groep gespecialiseerd in onderdelen voor lcd-schermen voor tv's en pc's, telecomapparatuur, speciale materialen (schermen voor smartphones, notebooks, tablets,...), milieutechnologie (keramiek voor filters voor vervuilende stoffen), levenswetenschappen (apparatuur voor onderzoek in de chemie, farmacie...).

 

 

Deel dit artikel