Analyse
Arm Holdings: verlaat onze selectie 3 jaar geleden - vrijdag 24 oktober 2014

De groep maakte ontgoochelende resultaten bekend.

Ondanks de koersdaling sinds begin 2014, is het aandeel volgens ons nog steeds overgewaardeerd. We zullen dit aandeel niet meer opvolgen.
VERKOPEN.

 

In het 3e kwartaal zag de nummer 1 in de ontwikkeling van processoren voor smartphones en tablets zijn omzet en winst per aandeel klimmen met respectievelijk 6 en 16 % op vergelijkbare basis. Deze prestaties zijn vrij teleurstellend gezien de winstgroei die ARM Holdings in de laatste jaren kon voorleggen (+26 % in 2013 en +40 % in 2012). Al zou de groep dankzij haar bijna-monopolie in staat moeten zijn om op korte termijn een tweecijferige groei te boeken, toch lijken de gouden jaren wel definitief achter de rug. Vooral gezien rivaal Intel (32,69 USD, kopen), dat lang de grote afwezige was op de markt voor mobiele terminals, nu plots heel snel vooruitgang boekt en aan het uitgroeien is tot een geduchte concurrent dankzij zijn nieuwe, minder energieverslindende processoren. Gezien ARM in de toekomst minder snel zal groeien, lijken de waarderingsratio's ons overdreven: 45 maal de winst per aandeel (t.o.v. 14 voor het Britse gemiddelde) en 8 maal de boekwaarde (t.o.v. 1,7). Sinds begin 2014 viel de koers al met 20 % terug maar volgens ons zal het hier niet bij blijven. Het aandeel is nog steeds overgewaardeerd. We verlaagden lichtjes onze winstramingen tot 18,2 p. in 2014 en 22,5 p. in 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 814,80 EUR

 

De Britse onderneming ARM Holdings ontwerpt de architectuur van halfgeleiders, hoofdzakelijk voor mobiele telefoons en tabletcomputers.

 

Deel dit artikel