Analyse
6 aandelen met een fraai dividend 3 jaar geleden - vrijdag 10 oktober 2014

Gezien de lage rentevoeten is het meer dan ooit interessant om aandelen met een gul dividend in uw portefeuille te hebben.

Hieronder ontdekt u een aantal dividendaandelen die we u aanraden. Vandaag voegen we bpost toe aan onze selectie.

 

De grote beurzen kampen met flink wat tegenwind. Sinds begin 2014 klom de Stoxx Europe 50 met slechts 1,4 %. Nadat de Europese markten gedurende 3 jaar stegen, trappelen ze nu ter plaatse. Ook zouden de maatregelen die de Europese Centrale Bank voorziet, niet voldoende kunnen zijn om de groei te boosten. Erger is dat Duitsland in een recessie zou kunnen wegglippen en dat het IMF een pessimistisch oog heeft op de groei van de wereldeconomie. Met een klim van 6,8 % sinds begin 2014 doet de Bel 20 het uitzonderlijk goed. Dit is te danken aan o.m. AB InBev (+8,7 %) en GDF Suez (+11,2 %).

 

Koersvariaties sinds 01/07/2014

 

Delta Lloyd (+4,3 %)

De groep krijgt op 1 januari een nieuwe CEO en besloot verrassend genoeg haar bankactiviteiten niet meer te verkopen (te lage verkoopprijs). De solvabiliteit verbetert. Delta Lloyd streeft naar een gelijkblijvend dividend.

 

GDF Suez (-5,7 %)

Het aandeel lijdt onder de onzekerheid over de Belgische centrales. Wel blijft de groep flink wat liquiditeiten genereren en is het dividend niet bedreigd.

 

Gimv (-0,4%)

De Belgische groep kon een paar mooie meerwaardes opstrijken. Goed nieuws voor de winst en het dividend.

 

National Grid (+4 %)

De groep meent nog steeds in staat te zijn om zijn winst te doen klimmen. Het defensieve aandeel klimt mooi verder. Hoewel het zijn recordpunt bereikte, rest er nog potentieel.

 

Zurich Insurance (+5,9 %)

Dankzij het halfjaarresultaat veerde de koers sinds augustus mooi op (bereikte zijn hoogtepunt sinds 2008). Dit bewijst het succes van het ontwikkelingsplan (voorziet behoud van het fraaie dividend).

 

bpost (-0,5 %)

Gezien de beperkte groeivooruitzichten houdt de groep haar kosten onder controle (nieuwe herstructurering in de maak, mogelijks met sociale gevolgen...) Ook deed de groep een bod op 51 % van de Roemeense post (op zoek naar nieuwe groeipolen?).

  

Deel dit artikel