Analyse
Accor: beleggers zijn te optimistisch 3 jaar geleden - dinsdag 2 september 2014

De halfjaarresultaten liggen onder onze verwachtingen.

En hoewel de marges opveren, lijken de groeivooruitzichten ons niet schitterend. De markten zijn volgens ons te enthousiast. Het aandeel zal weldra uit onze selectie verdwijnen.
VERKOPEN.

 

De halfjaarresultaten zijn flink geklommen t.o.v. van vorig jaar (+ 38 % voor het bedrijfsresultaat). De vergelijkingsbasis (vorig jaar dus) lag dan ook aan de erg lage kant… Rekening houdend met de ingevoerde herstructureringen en het herstel in de VS, hadden we eigenlijk op beter gehoopt.

 

Accor blijft met moeilijkheden kampen op zijn binnenlandse markt (Frankrijk), terwijl de groep er nog altijd 43 % van haar activiteit boekt. Nochtans zijn op Franse bodem geen relancemaatregelen voorzien. De markten zijn volgens ons dus overdreven optimistisch. De concurrentie in de sector blijft immers toenemen, de prijzen blijven zakken en toch focust Accor op het luxesegment. De strategie van de groep is volgens ons te kostelijk. En hoewel haar schuldenniveau en soepele reorganisatie het herstel zullen boosten, toch zal Accor minder snel opveren dan voorzien. Voor de volgende jaren mikken we op een stabiel dividend van 0,8 EUR per aandeel, goed voor een nogal zwak rendement van 2 %. Conclusie: het aandeel is o.i. te duur. Ook verlagen we onze winstramingen van 0,92 tot 0,8 EUR voor 2014 en van 0,92 tot 0,83 EUR voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 36,445 EUR

 

Het Franse Accor is de grootste hoteluitbater van Europa. Onder druk van de crisis heeft de groep beslist om zich terug te plooien op haar core business en om haar andere activiteiten (dienstencheques, treinrestauratie, casino's …) af te stoten. Zo werden de dienstencheques naar de beurs gebracht onder de naam Edenred.

 

Deel dit artikel