Analyse
Time Warner: Murdoch geeft op 4 jaar geleden - donderdag 14 augustus 2014

Midden juli werd aangekondigd dat Rupert Murdoch via zijn groep 21st Century Fox een bod had gelanceerd op Time Warner tegen 85 USD per aandeel.

We raadden u toen aan niet te speculeren uit vrees dat de transactie op de klippen zou lopen. En we kregen gelijk. Murdoch gooide de handdoek in de ring. En volgens ons zullen nieuwe kandidaten uitblijven. Na de recente koersdaling verlagen we onze risico-indicator tot 2. Niettemin handhaven we ons advies.
HOUDEN.

 

Welles, nietes

Ondanks puike kwartaalresultaten (omzet: +3 %, winst per aandeel: +16,9 %) verloor de koers van Time Warner recentelijk 15 % (in USD) t.o.v. van zijn vorig record. Murdoch gooide immers de handdoek in de ring gezien hij niet over de financiële middelen beschikt om zijn bod op te trekken (in het bijzonder het deel in cash, dat zich beperkt tot 40 %).

 

Een spijtige zaak?

We betreuren dat Time Warner zijn statuten wijzigde en hierdoor verhinderde dat de aandeelhouders zich (op een algemene vergadering) over het bod konden uitspreken. Niettemin vinden we het een goede zaak dat de groep haar activiteiten zelfstandig zal verderzetten.

 

Had ze het bod wel aanvaard, dan hadden de aandeelhouders immers minder kwaliteitsvolle aandelen van 21st Century Fox gekregen. Ook zou de goede werking van bepaalde divisies (HBO-studio, succesrijke series) in het gedrang kunnen zijn gekomen door het mogelijke vertrek van talentvolle werkkrachten.

 

En nu?

Nu moet de groep bewijzen dat ze de juiste beslissing heeft genomen. In dit kader waren de kwartaalresultaten goed nieuws. Zo blijft HBO succes oogsten (omzet: +17 %, bedrijfswinst: +19 %) en slaagt Turner (kabel-tv, 55 % van de winst 2013) erin om verder puike prestaties neer te zetten (dankzij een goed kostenbe-heer). Daarnaast zal de groep opnieuw eigen aandelen inkopen, wat de koers zal stutten.

 

Beperkte koersdaling

Hoewel het bod in het water viel, heeft deze poging wel de kwaliteiten van Time Warner in de schijnwerpers gezet. Het bewijs: nadat Murdoch zich terugtrok, is de koers niet teruggevallen tot op het niveau van vóór het bod. We handhaven onze winstramingen op 4,10 USD voor 2014 en op 4,60 USD voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 74,16 USD

 

Time Warner is een mediagroep van wereldformaat, actief in film en televisie.

 

Deel dit artikel