Analyse
Sanofi: nieuwe gok op het vlak van diabetes 4 jaar geleden - woensdag 13 augustus 2014

Sanofi ging voorheen al een alliantie aan met Medtronic (monitoring bloedsuikerspiegel) en tekende nu een licentieovereenkomst met MannKind voor een diabetesbehandeling.

De vooruitzichten zijn al in de koers verrekend.
HOUDEN.

 

In ruil voor een 1e betaling van 150 miljoen USD, gevolgd door andere stortingen die tot 775 miljoen kunnen oplopen afhankelijk van de geboekte vorderingen, zal Sanofi 65 % van de winst opstrijken afkomstig uit de verkoop van de insuline Afrezza (inhalatie). Deze behandeling werd in de VS goedgekeurd en zou er in het 1e halfjaar 2015 moeten worden gelanceerd. Dankzij dit akkoord versterkt Sanofi zijn aanbod aan producten en apparatuur voor de behandeling van diabetes. Dit is immers één van de belangrijkste groeipolen van de groep, en dit terwijl haar sterproduct Lantus (injectie) het vanaf 2015 zal moeten opnemen tegen de komst van generieke concurrenten. De overeenkomst houdt echter ook risico's in. Gezien de insuline wel eens door de longen zou kunnen worden opgenomen, is het immers onzeker dat Afrezza zal verkopen. Wat de resultaten betreft, deed Sanofi het in het 2e kwartaal beter dan verwacht met een omzetstijging van 6 %, zonder wisselkoerseffecten. Ook zou het een deel van zijn mature producten met een verlopen patent willen verkopen. We verhogen onze winstramingen van 3,1 tot 3,3 EUR per aandeel voor 2014 en van 3,45 tot 3,6 EUR voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 77,44 EUR

 

Het Franse Sanofi bezit een ruime portefeuille geneesmiddelen op voorschrift, generieken en voorschriftvrije geneesmiddelen, producten voor dieren en vaccins. De groep heeft het biotechbedrijf Genzyme overgenomen dat gespecialiseerd is in zeldzame ziekten. Deel dit artikel