Analyse
Deceuninck: semester onder de verwachtingen 4 jaar geleden - vrijdag 1 augustus 2014

Na een sterk 1e kwartaal dankzij gunstige weeromstandigheden voor de bouwsector is het tweede zoals kon worden verwacht, zwakker uitgevallen.

En in Turkije viel het tegen. In het 2e semester zullen de verkopen niet stijgen maar de groep zal winstgevend blijven.
HOUDEN.

 

In het 2e kwartaal zijn de verkochte volumes slechts met 1,2 % gestegen (na +11,2 % in het 1e trimester). In het 1e semester stagneerde de omzet (+0,4 %) terwijl de operationele winst voor afschrijvingen 20 % verloor. De PVC-prijzen stabiliseren maar de marges vielen terug door de daling van het Turkse pond (-25 %) en de vertraging van de kostenverhoging van PVC in Turkije (PVC gekocht in het buitenland en betaald in dollar en in euro). De verkochte volumes in Turkije en vanuit Turkije (die worden geëxporteerd naar opkomende landen), blijven het goed doen (+18,4 %). Vandaag, na verschillende prijsverhogingen, zijn de Turkse marges opnieuw toegenomen. In het 2e semester zou de winstgevendheid ook moeten herstellen hoewel we slechts rekenen op beperkte verkopen van 3 à 4 %. De activiteit zou sterk moeten zijn in Turkije, in de VS en in het VK (maar in Frankrijk blijft de conjunctuur zwak). Gezien het 1e semester onder onze verwachtingen lag, verlagen we onze winstramingen per aandeel voor 2014 tot 0,10 EUR (tegenover 0,12 EUR voorheen). Voor 2015 tippen we op 0,15 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 1,866 EUR

 

Het Belgische bedrijf Deceuninck behoort tot de drie grootste Europese producenten van pvc-profielen, van het ontwerp tot de extrusie, voor de bouwsector (deuren, ramen…). De groep realiseert 52 % van haar omzet in Oost-Europa, Duitsland en Turkije. De rest van West-Europa is goed voor 46 % en de VS voor 14 %.

 

Deel dit artikel