Analyse
Agfa-Gevaert: rendabiliteit veert op 3 jaar geleden - donderdag 28 augustus 2014

Onze winstramingen voor 2014 waren veel optimistischer dan wat over het algemeen werd voorspeld. We handhaven echter onze mening.

Agfa-Gevaert blijft een riskant aandeel dat nog altijd lichtjes onder zijn boekwaarde noteert. Niettemin slaagde de groep erin om opnieuw duurzaam met winst aan te knopen.
KOPEN.

 

De verkopen vallen verder terug. Zo zakte in het 2e kwartaal de omzet nog maar eens met 11,1 %, na een daling van 11,8 % in het 1e kwartaal. De klanten aarzelen immers om nieuwe investeringen te doen. Ook overweegt Agfa nu om overnames te doen om zijn omzet op te drijven.

 

Niettemin kon de bedrijfsmarge (voor uitzonderlijke elementen) flink opveren, tot 7,1 % (t.o.v. 4,9 % een jaar voorheen). Dit dankt de groep aan de kostenbesparingen die ze invoerde alsook aan de daling van de zilverprijs (zilver is immers dé grondstof van de groep). Deze flinke stijging ligt ruimschoots boven de verwachtingen van de markt.

 

Koers op het moment van de analyse: 2,20 EUR

 

Agfa Gevaert is een Belgische groep die een uitgebreid assortiment van analoge en digitale beeldvormingssystemen en IT-oplossingen voor de grafische industrie en de gezondheidszorg (ziekenhuizen) ontwikkelt.

 

Deel dit artikel