Analyse
Wereldhave Belgium: forse koersstijging 3 jaar geleden - dinsdag 8 juli 2014

Gezien de sterke hausse van de koers is de premie momenteel 16 % en het nettorendement 3,6 %.

HOUDEN.

 

De winst per aandeel kwam in het 1e kwartaal uit op 1,32 EUR. We behouden onze winstverwachting voor 2014 op 5,32 EUR. Daardoor moet het dividend opnieuw kunnen stijgen (we schatten de stijging op +3,4 %). We ramen de intrinsieke waarde op ±82 EUR.

 

De bezettingsgraad bleef onveranderd op 97 %. Die voor kantoren is opgelopen tot 93,6 % na de verhuring van Park De Veldekens in Antwerpen terwijl die voor het commerciële gedeelte daalde tot 98,4 % door de faling van Free Record Shop dat 3 winkelpanden huurde. Deze panden zijn al verhuurd of zouden dit binnenkort moeten zijn.

 

De commercialisering van het winkelcentrum in Genk, die ons zorgen baarde, evolueert gunstig met de oplevering van de eerste ruimtes na de renovatie van april (die tot eind november zal duren). Een nieuwe Carrefour opende alvast zijn deuren. Eind april was 68 % van de oppervlakte verhuurd. De oplevering van de herontwikkeling in Genk (winkelruimtes en studentenkoten) is zo goed als rond. 90 % is verhuurd en sommige winkels zijn reeds geopend (waaronder een Albert Heijn). Het fiscale geschil en de rechtszaak (de feiten speelden zich 21 jaar geleden af en de rechtszaak liep 16 jaar) is eindelijk definitief begraven daar de Belgische staat de uitspraak van 7/2 heeft aanvaard.

 

Koers op het moment van de analyse: 95,10 EUR

 

Deel dit artikel