Analyse
Telecom Italia: versterking in Braziliƫ? 4 jaar geleden - donderdag 31 juli 2014

Gaat de Italiaanse groep haar aanwezigheid in Brazilië uitbreiden door een lokaal filiaal van Vivendi aan de haak te slaan?

Een zaak om van dichtbij op te volgen …. In afwachting blijft het aandeel duur.
VERKOPEN.

 

Er doen heel wat geruchten de ronde. En het is een feit dat ze recent met klem zijn ontkend. Maar hoe dan ook is het niet eenvoudig ze de wereld uit te helpen en blijven veel marktwaarnemers ervan overtuigd dat er grote wijzigingen op til zijn bij de Italiaanse telecomgroep. Zo zou er een fusie plaatsvinden tussen het Braziliaanse filiaal van de Italiaanse groep TIM Brasil en de Braziliaanse groep Gvt Rio die in handen is van Vivendi. Wij verwachten niet dat deze transactie in de steigers staat want reeds vijf jaar onderhouden de twee groepen nauwe contacten. Maar nooit is er iets concreet uit de bus gekomen. Bovendien kan een njet van de Spaanse groep Telefónica, die aandeelhouder is van Telecom Italia, worden verwacht. Het is wel zo dat bij de volgende uitgifte van een converteerbare obligatie de aanwezigheid van Telefónica in het kapitaal van Telecom Italia zal verminderen. Maar eerstgenoemde zal evenwel niet zijn status als belangrijkste aandeelhouder verliezen. Het moge duidelijk zijn dat de Spaanse groep niet wil weten van een versterking van zijn Italiaanse sectorgenoot in Brazilië aangezien ze zelf actief is in het land via dochter Vivo.

 

Koers op het moment van de analyse: 0,862 EUR

 

Telecom Italia is de grootste telecomoperator van Italië, zowel vaste als mobiele telefonie (TIM). Ook actief in Zuid-Amerika (o.m. TIM Brasil) en elders in Europa (internet).

 

Deel dit artikel