Analyse
BNP Paribas stelt aandeelhouders gerust 4 jaar geleden - donderdag 3 juli 2014

De Franse bank zal niet zo zeer lijden onder de boete van het Amerikaanse gerecht.

De markten hadden de boete verwacht en de aankondigingen van de groep waren in zekere zin zelfs een geruststelling. Op basis van onze ramingen en ondanks de koersdaling, is er volgens ons echter geen reden om het aandeel te kopen.
HOUDEN.

 

Gezien de monsterboete die de VS de Franse bank heeft opgelegd (het equivalent van een jaar winst) vreesden we dat de groep het mes ging zetten in het dividend.

 

Maar niets is minder waar. Het dividend blijft gehandhaafd op 1,50 EUR bruto. En de bank is blijkbaar niet van plan een beroep te doen op de markten om zijn eigen vermogen op te vijzelen. Overigens gaat het eigen vermogen iets minder achteruit dan wij in ons rampscenario hadden voorzien.

 

De directie bevestigt de doelstellingen voor het plan 2014-2016. Nu rest de groep de aandeelhouders ervan te overtuigen dat deze hele rechtszaak amper gevolgen zal hebben voor de activiteiten.

 

Voor 2014 mikken we op een winst per aandeel van 2 EUR (t.o.v. 3,89 in 2013).

 

Koers op het moment van de analyse: 50,63 EUR

 

BNP Paribas is een universele bank met stevige wortels in Frankrijk; de groep bouwt haar retailbank en gespecialiseerde diensten uit in het buitenland.

 

Deel dit artikel