Analyse
Barco bestudeert afstoting van activiteiten 4 jaar geleden - donderdag 24 juli 2014

De halfjaarresultaten blijken slechter dan het winstalarm enkele weken geleden liet uitschijnen.

Barco is op de dool en moet opnieuw dringend in de kosten snoeien. Hoewel de koers wat is teruggevallen, wachten we geruststellende signalen of hoopgevende resultaten af alvorens te kopen.
HOUDEN.

 

Hoewel omzet (-16,7 %) en bedrijfswinst vóór afschrijvingen (-28,5 %) in lijn lagen met de winstwaarschuwing, is Barco er toch erger aan toe dan verwacht. Zo tuimelde de bedrijfswinst met 61,3 % en de nettowinst zelfs met 72,5 % tot 0,69 EUR per aandeel. Zo boerden niet alleen alle divisies achteruit, maar ook blijken een tweetal activiteiten (controlekamers en ledschermen & ledmuren voor evenementen) met structurele problemen te kampen (winstmarges blijven achter op andere afdelingen). Bovendien liepen de afschrijvingen voor de kosten voor onderzoek & ontwikkeling fors op (Barco neemt die niet direct ten laste van het resultaat maar activeert die op de balans om daarna geleidelijk af te schrijven). Barco neemt daarom bijkomende maatregelen om de kosten verder af te bouwen en om de verkoop aan te zwengelen in de divisies die het moeilijk hebben. De groep evalueert ook verschillende voorstellen en blijken van interesse voor enkele activiteiten en zal in de komende weken uitsluitsel geven. We schroeven nogmaals onze winstramingen terug van 5,40 naar 3,92 EUR per aandeel voor 2014 en van 6,10 naar 4,57 EUR voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 53,6 EUR

 

Barco is een Belgisch technologiebedrijf dat visualisatie- en displayoplossingen (schermen, projectoren ...) levert voor professionele markten. Het is actief in meer dan 90 landen en ruim de helft van de omzet wordt buiten Europa gerealiseerd.

 

Deel dit artikel