Analyse
3 tips om uw beleggingen op orde te krijgen voor u op vakantie vertrekt 4 jaar geleden - woensdag 16 juli 2014

Het is niet op het strand of in één of ander Italiaans kapelletje, dat u tijd en zin zult hebben om uw beleggingen te beheren! Hier zijn dus 3 tips om zorgenvrij op vakantie te vertrekken.

Verkoop indien nodig

Neem uw winst op bepaalde aandelen en/of fondsen die met de tijd duur zijn geworden. Deze beleggingen beschikken nu immers over onvoldoende stijgingspotentieel en dreigen bij het minste incident op de beurzen als eerste achteruit te boeren. Stort deze liquiditeiten op een goede spaarrekening. om vervolgens in september te onderzoeken waarin u ze kunt herbeleggen.

 

Zorg voor een goed evenwicht

Beschikt u over een aandelenportefeuille, zorg er dan voor dat deze evenwichtig is samengesteld. Heeft u te veel in een bepaald aandeel belegd, dan kan dit vrij riskant zijn mocht dit aandeel plots fors zakken. Hierdoor zou immers heel uw portefeuille uit balans kunnen raken. Houdt u bijvoorbeeld 10 aandelen aan, zorg er dan voor dat u nergens meer dan 20 % in belegt.

 

Neem geen onnodige risico's

Hou het risico van uw portefeuille in het oog. Vindt u een bepaald aandeel te riskant, aarzel dan zeker niet om een deel ervan te verkopen.

 

Deel dit artikel