Analyse
Nanobiotix: interessant? 4 jaar geleden - vrijdag 27 juni 2014

Is beleggen in Nanobiotix, een Franse biotechgroep die een product ontwikkelt tegen kanker, een goed idee?

Het aandeel is erg risicovol.
HOUDEN als u bereidt bent een groot risico te dragen. Anders raden we u aan te VERKOPEN.

Wilt u beleggen in de biotechsector, die toch wel over heel wat potentieel beschikt, kies er dan voor om de risico’s te spreiden en te beleggen in een fonds zoals het Franklin Biotechnology Discovery Fund A USD of een tracker zoals First Trust Biotechnology Index Fund.

 

Het aandeel Nanobiotix is op de beurs van Parijs geïntroduceerd tegen 6 EUR. Ondertussen is de koers flink gestegen. Bij het begin van het jaar profiteerde de biotechgroep immers van een kapitaalverhoging, die zou worden aangewend om de verdere onderzoeken te financieren. Een normale stap van bedrijven die nog verliezen boeken en slechts één product in ontwikkeling hebben. De koers werd ook ondersteund door gunstige testresultaten.

 

Momenteel is het voor ons onmogelijk om uitspraken te doen over de slaagkansen van het product in ontwikkeling. Maar u moet zich bewust zijn van het feit dat heel wat nieuwe middelen of moleculen mislukken. Het aandeel houdt dus een erg groot risico in. Eén ding is echter zeker : het bedrijf zal de volgende jaren verliezen blijven boeken.

 

Koers op het moment van de analyse: 17,06 EUR

 

Deel dit artikel