Analyse
Materialise: intrede op de Nasdaq 4 jaar geleden - vrijdag 20 juni 2014

Het Belgische Materialise, actief in 3D-printing software, diensten) staat op het punt zijn intrede te doen op de Nasdaq.

De Belgische belegger zal het aandeel slechts kunnen kopen eens het beursgenoteerd is (rond 25/06). Hoe dan ook, de prijsvork waarvan sprake is, ligt veel te hoog!
NIET KOPEN.

 

3D-printing (voorwerpen laag per laag uitprinten) ontstond 30 jaar geleden en kent de laatste 3 à 4 een flinke opmars dankzij de geboekte vooruitgang op het vlak van software en bouwmaterialen. In 2013 stegen de verkopen met 35 %. Tegen 2018 zou de omzet moeten verviervoudigen. De technologie is baanbrekend en belooft heel wat verandering voor industriële prototypes, voorwerpen voor de medische en tandheelkundige sector, de lucht- en ruimtevaartsector, producten gemaakt in kleine hoeveelheden,… Dankzij deze technologie kunnen complexe objecten worden geproduceerd mits kosten- en tijdsbesparing. A.d.h.v. de opgehaalde middelen wil Materialise overnames doen en zijn onderzoek financieren. De aangehaalde introductieprijs (12 à 14 USD) bedraagt meer dan 5× de omzet, 5× het eigen vermogen (geraamd eind 2014) en meer dan 100× de winst! Dit is fors overdreven, vooral gezien de volgende jaren geen dividend is voorzien. 3D-printing is inderdaad revolutionair maar let op, de sector kampt met een enorme zeepbel… En Materialise tracht van de hype te profiteren om goedkoop geld op te halen. Wees de pineut niet!

 

 

 

 

Deel dit artikel