Analyse
JinkoSolar: advieswijziging 4 jaar geleden - donderdag 5 juni 2014

De resultaten voor het 1e kwartaal werden door de markt afgestraft, wat volgens ons onterecht is.

Wel heeft u nu de kans het aandeel tegen een goede prijs te verwerven. Het koerspotentieel is aanzienlijk maar opgelet, het aandeel is riskant.
KOPEN.

 

De koers kreeg rake klappen nadat de winst per aandeel voor het 1e kwartaal onder de verwachtingen bleek te zijn (0,32 USD). Dit is volgens ons echter onterecht, u mag kopen. Enerzijds omdat de koersdaling aan een wisselkoerseffect (depreciatie Chinese yen t.o.v. dollar) te wijten was. Anderzijds omdat de vooruitzichten gunstig blijven ogen. De zonne-energiesector vond immers een 2e adem. Zo stegen de verkopen van zonnepanelen in 2013 met 24 % en zou de cadans in 2014 aanhouden dankzij de vraag uit Azi├ź. Jinko Solar pocht immers met de laagste productiekosten van de hele markt en lijkt ons goed geplaatst om van het herstel te profiteren. Ook is de groep actief in zonnepanelenparken. Hierdoor biedt ze zichzelf een extra afzetmarkt. Bovendien wordt deze activiteit gesteund door de regering, is ze winstgevender en biedt ze regelmatige inkomsten. Wel is het aandeel riskant. Het bedrijf zit namelijk in de schulden en zou in de problemen kunnen geraken als de conjunctuur terugvalt. Bvb. als de regering haar subsidiepolitiek zou herzien en/of als een aantal staten (als in de VS) hun belastingen zouden optrekken voor de import van Chinese zonnepanelen.

 

Koers op het moment van de analyse: 25,43 USD

 

JinkoSolar is een Chinese onderneming die actief is op het vlak van zonne-energie (van de zon afkomstige energie omzetten in elektriciteit). De groep is een van de enige verticaal geïntegreerde spelers van de sector (beheerst de volledige lijn, van de productie van silicium tot het maken en verkopen van zonnepanelen).

 

Deel dit artikel