Analyse
Apple: aandeel gesplitst in zeven 4 jaar geleden - woensdag 4 juni 2014

De koers van het Amerikaanse aandeel ligt hoger dan 600 USD maar niet voor lang meer...
Voor de belegger verandert dit echter niets.

Op 6 juni gaat Apple zijn aandeel in 7 splitsen. Bij opening van de beurzen op maandag 9 juni zal het aandeel dus niet meer rond de 600 USD noteren maar rond het koersniveau van 90 USD bengelen. De aandeelhouder zal evenwel op dat moment zeven keer meer aandelen hebben dan daarvoor.
De totale waarde van de positie zal dus hetzelfde blijven (alles blijft dus bij het oude na de kosmetische ingreep). De aandeelhouder hoeft zelf niets te ondernemen. De wijzigingen zullen automatisch op zijn effectenrekening plaatsvinden.
En u mag dit aandeel nog steeds KOPEN.

 

Zoals vaak het geval is voor een aandelensplitsing, heeft ze als doelstelling het aandeel liquider te maken. Door een koers te afficheren die merkelijk lager ligt en veel dichter in de buurt ligt van de koers van de meeste Amerikaanse aandelen zou het aandeel veel meer beleggers moeten aantrekken.

 

Het is een feit dat de koers van Apple recent flink gestegen is. Maar desondanks blijven we nog steeds aanraden dit aandeel te kopen. Zijn opwaarts potentieel is immers niet uitgeput.

 

De laatste kwartaalresultaten van de onderneming hebben aangetoond dat ze nog steeds in staat is om te groeien en de operationele marges op een meer dan aanvaardbaar niveau te houden. En dit onder meer dankzij veelbelovende doorbraak van de iPhone in Japan en China. De groep heeft trouwens zijn kwartaaldividend met 8 % opgetrokken en aangekondigd tegen eind 2015 voor 30 miljard dollar eigen aandelen te zullen inkopen.
Dit laatste is gunstig voor de aandeelhouder want de inkoop zal de winst per aandeel doen toenemen (en zou een positief effect kunnen hebben op de aandelenkoers).

 

Koers op het moment van de analyse: 628,25 USD

 

Het Amerikaanse bedrijf Apple is een van de toonaangevende spelers op het vlak van de smartphones met de iPhone (meer dan 50 % van de omzet) en van de tabletcomputers met touchscreen met de iPad (21 %). De groep verkoopt ook steeds digitale walkmans iPod (4 % van de omzet) en Mac computers (15 %).

 

 

Deel dit artikel