Analyse
Mobistar: wie biedt meer? 4 jaar geleden - vrijdag 9 mei 2014

Het ziet er steeds meer naar uit dat er een bod komt op Mobistar.

Toch is niets zeker. Het aandeel is tegen de huidige koers al duur gewaardeerd en we zien geen reden om op een verdere koershausse te speculeren. Indien een bod uitblijft, zou de koers kunnen instuiken.
VERKOPEN.

 

Terwijl enkele jaren geleden regelmatig geruchten opdoken dat France Télécom (nu Orange), dat bijna 53 % van Mobistar aanhoudt, de minderheidsaandeelhouders zou willen uitkopen, lijken nu de rollen eerder omgekeerd. Er wordt vaak geopperd dat Orange Mobistar van de hand wil doen. Een vaak getipte en logische kandidaat is Telenet, die als virtuele mobilofonieoperator al het netwerk van Mobistar gebruikt. Maar recent duikt ook de Franse kabelaar Numericable op die al via moeder Altice de hand legde op het Franse SFR. Numericable liet goed verstaan ook België te willen veroveren. En in dat plaatje passen Mobistar of Base. Dit heeft pas echt zin als het over een uitgebreid vast (kabel)netwerk in België beschikt. Hiervoor komen het Brusselse Brutélé en Waalse Voo (Tecteo) in aanmerking. Maar door de sterke politieke verwevenheid bij Voo is het bijlange zo ver nog niet. Als Mobistar wordt overgenomen, verwachten we dat de prijs niet veel hoger zal liggen dan de koers, gezien de al erg hoge koers/winst-verhouding. Ook staat als alternatief bij KPN nog steeds Base te koop, wat de overnameprijs kan drukken.

 

Koers op het moment van de analyse: 14,90 EUR

 

Mobistar is de op een na grootste mobiele telefoonoperator in België (na Proximus). Bijna 53 % van het kapitaal is in handen van Orange.

 

Deel dit artikel