Analyse
EVS: eerste kwartaal mager beestje 4 jaar geleden - donderdag 15 mei 2014

Na de daling van de kwartaalomzet blijft EVS voorzichtig en schroeft het zijn dividend terug.

2014 zal minder goed worden dan verwacht, maar de langetermijnvooruitzichten blijven intact en het dividend 1,62 EUR netto) biedt een rendement van ± 4 %.
KOPEN.

 

De omzet daalde in het 1ste kwartaal met 10,6 %, wat 9 % meer is dan verwacht. De operationele kosten klommen 3 % hoger en de bedrijfsmarge kromp sterker dan verwacht (van 44 % een jaar eerder naar 34 %). De kwartaalwinst dook 29 % lager (0,53 EUR p.a.). De bestellingen namen toe met 14,3 % (excl. verhuur voor sportevenementen) maar we hadden minstens 10 % meer verwacht. Op de markt voor uitzendapparatuur is geen verbetering merkbaar. 2014 dreigt dan ook zoals 2013 te worden. EVS verwacht een omzetgroei van minder dan 10 %. Die zal enkel te danken zijn aan verhuur in het kader van de Olympische winterspelen en het WK voetbal. De lagere verhuurmarges zullen niet volstaan om de stijging van de operationele kosten (+10 à 15 %) te dekken, die het gevolg zijn van investeringen in o.a. cloud- en IP-videotoepassingen. We verlagen onze winstramingen met 12 % voor dit jaar, tot 2,60 EUR per aandeel, en met 3 % voor 2015, tot 2,59 EUR. Hoewel de investeringen wegen op de huidige rentabiliteit, maken ze het mogelijk om garen te spinnen als de markt aantrekt en om marktaandeel te winnen. Die strategie wierp ook vruchten af in 2009 toen de ingestorte reclamemarkt voor kleinere budgetten bij de klanten zorgde.

 

Koers op het moment van de analyse: 40,99 EUR

 

Het Belgische bedrijf EVS is gespecialiseerd in digitale oplossingen (recorders voor vertraagde beelden, montageplatforms, software…) voor televisieproducenten en bioscopen.

 

Deel dit artikel