Analyse
Beleggen in zeldzame aardmetalen via Molycorp? 4 jaar geleden - donderdag 22 mei 2014

Het aandeel Molycorp heeft 2 zware jaren achter de rug.
Is het aandeel een aankoopopportuniteit?

Nee. We kunnen maar weinig positieve elementen in dit aandeel vinden. Zelfs na de forse koersafstraffing vinden we het aandeel nog niet interessant. Bovendien kent de markt van zeldzame aardmetalen nog steeds een overaanbod, wat op de prijzen blijft wegen. Deze markt is trouwens zeer speculatief.
We raden u af om hierin te beleggen.

 

Molycorp is een Amerikaans bedrijf actief op het vlak van ontginning en commercialisatie van enkele zeldzame aardmetalen (grondstoffen die worden gebruikt in de productie van batterijen van hele resem elektronische producten, elektronische wagens…).

 

De groep kwam effectief in een lastig parket terecht. Ze is enorm blootgesteld aan de grondstoffenmarkt en aangezien de prijzen van heel wat grondstoffen fors zijn teruggevallen, kreeg ze forse klappen te verwerken.

 

Door de economische vertraging was er immers een overaanbod met prijsdalingen tot gevolg. Het bedrijf torst daarenboven enorme schulden met zich mee en het risico bestaat dat het een stevige kapitaalverhoging zal moeten doorvoeren (een dergelijke operatie is dikwijls negatief voor de bestaande aandeelhouder gezien de winstverwatering die dit met zich meebrengt).

 

In het eerste kwartaal van 2014 heeft het bedrijf tegenvallende resultaten gepubliceerd. Over heel 2014 is de kans groot dat het verlieslatend zal zijn, net als in 2015 trouwens.

 

Koers op het moment van de analyse: 2,85 USD

 

 

 

Deel dit artikel