Analyse
AstraZeneca: Pfizer gooit de handdoek in de ring 4 jaar geleden - woensdag 28 mei 2014

Zoals verwacht weigert Pfizer nog een officieel overnamebod te lanceren op AstraZeneca.

Ondanks een fikse daling ligt de koers van AstraZeneca toch nog hoger dan voor het bod werd aangekondigd.
VERKOPEN.
Door een aantal grote patentverliezen moet Pfizer op zoek naar nieuwe groeipolen.
De koers houdt deels rekening met deze verzwakte positie.
HOUDEN.

 

Een maand geleden lanceerde Pfizer zijn eerste bod op AstraZeneca. Maar gezien het Britse labo dit en het volgende bod afwimpelde en Pfizer een vijandig bod weigert te lanceren, besloot de Amerikaan de handdoek in de ring te gooien. Dit betekent echter niet dat het spel uit is. De Britse wet voorziet immers dat Pfizer over 6 maanden eventueel nog een poging mag ondernemen.

 

Pfizer liet echter niets los over zijn toekomstige intenties. Volgens ons moet het Amerikaanse labo eerst dringend zijn onderzoeksdivisie nieuw leven inblazen.

 

AstraZeneca zou op zijn beurt over 3 maanden de onderhandelingen opnieuw op gang kunnen brengen. De Brit houdt echter voet bij stuk en weigert zijn onafhankelijkheid op te geven. Wel zal hij moeten bewijzen dat hij financieel hiertoe in staat is, wat pas over een paar jaar zal blijken. In afwachting zouden een aantal ongeduldige aandeelhouders druk kunnen uitoefenen op het AstraZeneca-management opdat het Britse labo toch zou ingaan op het bod van Pfizer.

 

Koers op het moment van de analyse:
AstraZeneca: 4243 pence
Pfizer: 29,49 USD

 

AstraZeneca is een Brits farmaceuticabedrijf, met een dominante positie op het gebied van maag en darmen, kanker, hart en bloedvaten, het centrale zenuwstelsel en de luchtwegen.
 
Pfizer is een Amerikaans farmaceuticabedrijf, dankzij diverse overnames uitgegroeid tot de wereldnummer 1. De groep verkoopt haar divisies speciale voeding en verzorgingsproducten voor dieren om zich toe te spitsen op geneesmiddelen op voorschrift. Daarnaast blijft ze ook actief in otc-producten (vrij verkrijgbaar).

 

Deel dit artikel