Analyse
Resilux: beleggen in verpakkingen? 4 jaar geleden - vrijdag 4 april 2014

Na het recordjaar 2013 belooft 2014 voor de verpakkingsspecialist Resilux nog beter te worden dankzij een succesvolle nieuwe verpakking op basis van pet en perslucht.

Interessant, maar duur aandeel.
VERKOPEN.

 

Een nieuw elan
Ondanks zware investeringen bleef Resilux een kleine en eerder lokale speler. Ook bleef het erg afhankelijk van de seizoens- en weersgebonden water- en frisdrankenmarkt. Maar dankzij onderzoek en ontwikkeling kon Resilux zich diversifiëren naar pet verpakkingen met speciale eigenschappen voor eetbare oliën, ketchup, detergenten, melk, bier,… Toch schreef het van 2004 t.e.m. 2006 rode cijfers en keerde het 5 jaar (2005-2009) geen dividend uit.

 

In 2012 kwam er met de lancering van Airopack echter een nieuwe doorbraak. Een grote deal met Procter & Gamble voor spuitbussen van Gillette scheerschuim en –gel gaf in 2013 de belangrijke commerciële aftrap van een beloftevol product, dat ondertussen Therme (deodorants), Elizabeth Arden (bodycrème) en Ecover/Method (luchtverfrissers) als afnemers kent.

 

Vooruitzichten en waardering
Inclusief zijn deel in het verlies van Airolux (1,82 EUR) boekte Resilux in 2013 een winst per aandeel van 4,53 EUR. Gezien de binnengehaalde contracten en leveringen zou Airolux in 2014 break-even moeten kunnen draaien. Bijgevolg zal dit de winst vanaf dit jaar een serieuze boost geven.

 

We tippen op 6,60 EUR per aandeel en voor 2015 op 7,40 EUR en op een nettodividend van respectievelijk 1,50 en 1,65 EUR (1,35 EUR over 2013). Maar met een nettodividendrendement van minder dan 1,5 %, een koers die 2,5 keer zo hoog ligt dan de boekwaarde en ruim 16 keer de jaarwinst vertegenwoordigt, is Resilux ondanks de mooie groeivooruitzichten allesbehalve een koopje.

 

Koers op het moment van de analyse: 108,49 EUR

 

Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van pet voorvormen en flessen voor een- of meermalig gebruik. Het beschikt over productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en de VS, tevens de belangrijkste afzetmarkten. Resilux heeft samen met het Zwitserse IPS een joint-venture, Airolux, die een milieuvriendelijk alternatief biedt voor traditionele drijfgasspuitbussen.

 

Deel dit artikel