Analyse
Republic Airways: nog meer uitdagingen 4 jaar geleden - donderdag 3 april 2014

Een nieuwe regelgeving voor Amerikaanse piloten weegt op de omzet en de winst.

Wel is de groep in staat om hieraan het hoofd te bieden. Hoewel het aandeel niet duur is, raden we u af het te kopen gezien het hoge risicogehalte.
HOUDEN.

2013 was een overgangsjaar: na de afstoting van het filiaal Frontier is de groep opnieuw gaan focussen op haar kernactiviteit: georganiseerde vluchten uitvoeren voor andere luchtvaartmaatschappijen. Maar nu kampt ze met nieuwe uitdagingen. Zo heeft in het 1e kwartaal 2014 de barre winter in de VS de bedrijfsresultaten een serieuze knauw gegeven. Ook worstelt Republic Airways met een personeelsprobleem: een nieuwe Amerikaanse wet voorziet immers strengere voorwaarden om commercieel piloot te worden, waardoor de groep moeite heeft om nieuwe piloten te recruteren. Vooral gezien ze lagere lonen betaalt dan de grote nationale luchtvaartmaatschappijen. Bijgevolg moet ze een deel van haar vliegtuigen aan de grond laten staan en kan ze bepaalde contracten niet vernieuwen. En dit weegt op de bedrijfsvooruitzichten op korte termijn. Ten opzichte van de andere regionale spelers blijft Republic echter goed gepositioneerd. Ook bewees het in het verleden al in staat te zijn om in moeilijke situaties het hoofd boven water te kunnen houden. Bovendien kan de groep, nu Frontier afgestoten is, zich opnieuw op de ontwikkeling van haar kernactiviteit toespitsen.


Koers op het moment van de analyse: 9,46 USD


 

Republic Airways is een regionale luchtvaartmaatschappij die elke dag ongeveer 1 600 korteafstandsvluchten tussen 128 steden in 47 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Costa Rica uitvoert. De groep opereert van oudsher voor rekening van andere luchtvaartmaatschappijen en ook voor eigen rekening onder de merknaam Frontier.

 

 

Deel dit artikel