Analyse
GDF Suez: rentabiliteitsdoelstelling behouden 4 jaar geleden - woensdag 30 april 2014

De omzet kreeg in het 1e kwartaal een flinke deuk.

Toch handhaaft de groep haar doelstellingen voor heel 2014. GDF Suez blijft goedkoop en maakt deel uit van onze aandelenselectie met een gul dividend.
KOPEN.

 

Gezien als gevolg van de zachte winter de energievraag afnam, boerden de omzet en de marges in het 1e kwartaal fors achteruit. Ook wordt in het 2e kwartaal geen beterschap verwacht (de Belgische centrales Doel en Tihange werden om veiligheidsredenen voor onbepaalde duur stilgelegd). Niettemin handhaaft de groep haar winstgevendheidsdoelstellingen voor heel 2014. Ze rekent namelijk op de vruchten van haar inspanningen in de hernieuwbare energie en op het dynamisme van Noord- en Latijns-Amerika (waarvan ze profiteert sinds ze de volledige controle van International Power overnam). Overigens genereert GDF Suez steeds meer cash en bouwt het zijn schuldenberg verder af (zelfs meer dan voorzien). Goed nieuws dus voor de aandeelhouder die op één van de hoogste dividendrendementen uit de sector (5,3 % bruto). mag blijven rekenen. Niettemin zorgen de spanningen tussen het blok Europa-VS en Rusland voor onzekerheid. Volgens ons zal de situatie echter niet uit de hand lopen. Toch vallen tijdelijke verstoringen van de gastoevoer niet volledig uit te sluiten. Momenteel handhaven we nog onze winstramingen op 1,10 EUR voor 2014 en 1,21 EUR voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 18,23 EUR

 

GDF SUEZ is een Franse energie- en nutsgroep die ontstond uit de fusie van Gaz de France en Suez. De groep heeft nog altijd een belang van 35 % in Suez Environnement. Sinds de overname van het Britse International Power is GDF SUEZ 's werelds grootste onafhankelijke elektriciteitsproducent.

 

Deel dit artikel