Analyse
CP Invest: nieuwe naam van Serviceflats Invest 4 jaar geleden - dinsdag 25 maart 2014

Care Property Invest, het voormalige Serviceflats Invest, biedt een nettodividendrendement van 4 %.

CP Invest overtreft daarmee de twee andere residentiële vastgoedbevaks.
HOUDEN.

 

Met de recente naamswijziging en aandelensplitsing in 1000 wordt de strategiewijziging bezegeld. Naast het dit jaar aflopende programma voor de bouw van 2000 serviceflats in opdracht van de Vlaamse overheid, gaat de bevak nu voortaan investeren in allerhande woonzorgprojecten.

 

Voor 2013 (resultaten nog niet bekend) tippen we voorlopig op een winst per (gesplitst) aandeel van 0,81 EUR en een nettodividend van 0,58 EUR. Voor de twee volgende jaren mikken we voorzichtig op een winst per aandeel van 0,85 en 0,88 EUR en nettodividenden van 0,6 en 0,63 EUR.

 

De koers is meer dan het dubbele van de intrinsieke waarde, maar gezien CP Invest door de aard van zijn oorspronkelijke activiteiten in tegenstelling tot de andere bevaks geen vastgoedbeleggingen op zijn balans heeft staan (financiert via een leaseconstructie de serviceflats die na afloop van 27 jaar tegen kostprijs aan de uitbatende OCMW’s en vzw’s verkocht worden) weerspiegelt dit cijfer echter niet onmiddellijk de werkelijke waarde. Op 30/9 was de schuldgraad 50,7 % en de bezettingsgraad 100 %.

 

Koers op het moment van de analyse: 14,40 EUR

 

Deel dit artikel