Analyse
BNP Paribas : details van strategie 2016 toegelicht 4 jaar geleden - donderdag 27 maart 2014

De groep gaf meer uitleg over haar strategie 2016.

Er is geen reden om onze groeivooruitzichten op lange termijn te wijzigen. De ambities van de bank zitten in de koers verrekend.
HOUDEN.

 

Nadat het in februari de grote lijnen had uitgelegd, heeft BNP Paribas de details van zijn strategie 2014-2016 vrijgegeven. De nadruk ligt vooral op de internationale ontwikkeling ter compensatie van de zwakkere vooruitzichten voor de klassieke markten (Frankrijk, België,…). Tegen 2016 wil de bank haar inkomsten jaarlijks met minimum 10 % opdrijven en het rendement op eigen vermogen opvoeren tot 10 % (7,7 % in 2013). Het beoogde niveau lijkt op het eerste zicht wat mager t.o.v. de doelstellingen van haar concurrenten : Société Générale (44,12 EUR ; houden) verwacht 10 % in 2015, Deutsche Bank (31,785 EUR, verkopen) 12 %. Maar de Franse bank is traditioneel voorzichtig om zo haar doelstellingen te kunnen overtreffen. Overigens wenst ze haar eigen vermogen niet drastisch op te drijven. Waarschijnlijk omdat ze van plan is om eigen aandelen in te kopen en overnames te doen (o.a. het 10 %-belang dat de Belgische staat aanhoudt). Als ze haar doelstellingen bereikt, mag ze hopen op een winst per aandeel van 7 EUR in 2016. Gezien de strengere wetgeving, waardoor de inkomsten onder druk staan, zijn wij voorzichtiger en mikken we op 6,10 EUR. Bijgevolg lijkt het aandeel ons niet goedkoop.

 

Cours au moment de l'analyse : 55,66 EUR

 

BNP Paribas is een universele bank met stevige wortels in Frankrijk; de groep bouwt haar retailbank en gespecialiseerde diensten uit in het buitenland.

 

Deel dit artikel