Analyse
Beursgang Genticel 4 jaar geleden - vrijdag 21 maart 2014

Intekenen of niet?

Neen. De bestaande aandeelhouders hebben aangegeven te zullen inschrijven. Maar we raden niet aan om hun voorbeeld te volgen. Het al dan niet slagen van het bedrijf hangt te veel af van toeval.
Om te beleggen in de sector, waar de kans op teleurstelling altijd om de hoek loert, raden we u aan om te opteren voor een fonds of een tracker zodat u het risico terugdringt.
Koop het fonds
Franklin Biotechnology Discovery Fund A USD of de tracker First trust Biotechnology Index Fund (ISIN-code: US33733E2037). Sinds onze adviezen om deze te kopen
(begin 2013), hebben ze rendementen van respectievelijk 59 % en 67 % (in euro) neergezet.

 

Genticel, onstaan in 2001, is een Frans biotechbedrijf met een sterke Belgische link (CEO, Belgische investeerders bij het begin en samenwerking met universiteit van , Antwerpen). Het ontwikkelt therapeutische vaccins tegen baarmoederhalskanker (vandaag bestaan enkel preventieve middelen). Door deze IPO zoekt  de groep Genticel middellen om haar onderzoek en haar ontwikkeling te financieren. In 2014 zal de groep  tenminste 12.000.000 euro nodig hebben om haar werking te blijven verzekeren.

 

Modaliteiten

Er kan nog tot 2/4 (behoudens vervroegde afsluiting ten vroegste op 24/3 na beurs) op de aandelen worden ingetekend. De loketbank is KBC Securities. De aandelen krijgen een notering op Euronext Brussel en Parijs. De inschrijvingsprijs schommelt tussen 6,75 EUR en 8,25 EUR. Het aantal uitstaande aandelen zal naargelang het succes van het aanbod met 41 à 55 % stijgen. De marktkapitalisatie zou tot 130 miljoen EUR kunnen gaan.

 

Stand van zaken

Het eerste vaccin, ProCervix, dat als doelstelling heeft om de door een bepaald virus (verantwoordelijk voor 70 % van de kankergevallen) aangetaste cellen te verwijderen, bevindt zich momenteel in een klinische onderzoeksfase. In dit stadium van het onderzoek is er slechts één kans op drie dat het middel zal worden gecommercialiseerd in Europe. En als het zou lukken, zal dit niet voor 2021 zijn ! Een tweede vaccin in ontwikkeling zit nog niet in de klinische onderzoeksfase.

Deel dit artikel