Analyse
Accenture: matige kwartaalresultaten 4 jaar geleden - vrijdag 28 maart 2014

De groep zette 2014 goed in maar verwacht een vertraging van de bestellingen.

Dit zal volgens echter tijdelijk zijn. Het aandeel blijft aantrekkelijk en is één van onze Amerikaanse favorieten.
KOPEN.

 

Accenture boekte voor het 2e kwartaal van het huidige boekjaar (jaarlijkse sluiting: 31/08) een matig resultaat: de omzet klom met slechts 1 % en de winst per aandeel met 3 %, tot 1,03 USD (op vergelijkbare basis). Maar rekening houdend met het recordaantal bestellingen in het eerste halfjaar (+13 %) trekt de groep haar verwachtingen op voor de omzet en de winst per aandeel voor het hele boekjaar. In de volgende maanden zou deze tendens moeten afnemen, vooral in de tak diensten aan bedrijven (54 % van de omzet), waar de prijzen en de winstgevendheid van een aantal contracten onder druk staan.

Gezien de concurrentie verscherpt (o.a. in India, Infosys bvb. profiteert van de zwakte van de roepie t.o.v. de dollar), heeft de groep moeite om haar stijgende kosten (o.a. personeelskosten) in de verkoopprijzen door te rekenen. Volgens ons beschikt Accenture echter over de troeven om haar concurrenten op afstand te houden: de groep is immers nr. 1 in haar sector, is wereldwijd actief, biedt een globaal aanbod en kan bogen op een trouw klantenbestand en solide financiën. We trekken onze winstramingen lichtjes op tot 4,60 USD per aandeel voor dit boekjaar en 4,95 USD voor het volgende.

 

Koers op het moment van de analyse: 78,88 USD

 

 

Het Amerikaanse Accenture is het grootste adviesbureau voor bedrijven ter wereld. Meer dan ¾ van de 500 grootste bedrijven ter wereld zijn klant bij Accenture. De belangrijkste concurrenten van de groep zijn IBM, HP, Capgemini en het Indiase Infosys. Accenture haalt 60 % van zijn omzet uit consultancy voor bedrijven (beheer, technologie …) en 40 % uit outsourcing (informatica, administratie …). De groep haalt 35 % van haar in inkomsten in de VS, 10 % in de rest van Amerika (Noord en Zuid), 42 % in de zone Europa - Midden-Azië - Afri-ka en 13 % in Zuidoost-Azië.

 

 

Deel dit artikel