Analyse
Wolters Kluwer: magere groei van de verkopen 4 jaar geleden - donderdag 20 februari 2014

Volgens ons zal de groep maar moeilijk haar doelstellingen kunnen behalen.

We mikken op een lichte winstdaling.
Hoewel het dividend nog steeds hoog ligt, menen we dat het aandeel duur is.
VERKOPEN.

 

In het 2e halfjaar 2013 is de groei van de verkopen niet versneld. Over heel 2013 en zonder afstotingen en overnames is de groei blijven steken op +1 %.

 

Wel konden de marges voor 2013 zich stabiliseren aan de onderkant van de prognosevork.

 

Dit jaar zal de bedrijfsmarge lichtjes afkalven. De groep kampt immers met een aantal moeilijkheden en heeft nood aan herstructurering (vooral in Europa in de takken juridische uitgaven en fiscale en boekhoudkundige uitgaven). Bijgevolg zal de groep volgens ons haar doelstelling maar moeilijk kunnen bereiken: een lichte winststijging per aandeel in 2014 (de winst per aandeel steeg in 2013 met 3 % zonder wisselkoerseffecten een bleef stabiel indien men wel rekening houdt met de wisselkoerseffecten).

 

Wij mikken eerder op een lichte daling van de winst, tot 1,13 EUR per aandeel.

 

Het dividend blijft vrij hoog, wat conform onze ramingen is: 0,70 EUR bruto, alias een brutorendement van 3,2 % tegen de huidige koers.

 

Koers op het moment van de analyse: 20,69 EUR

 

Wolters Kluwer is een Nederlandse uitgeverij. De maatschappij behoort tot de wereldtop voor publicaties voor professioneel gebruik en is gespecialiseerd in medische, juridische, fiscale, boekhoudkundige en financiële uitgaven en in diensten voor de financiële sector.

 

Deel dit artikel