Analyse
Vodafone: advieswijziging 4 jaar geleden - dinsdag 25 februari 2014

De transactie van het uitzonderlijk dividend, die fiscaal gezien niet interessant was voor de Belgische belegger, is tegenwoordig een feit.

Zoals we reeds aangaven, toen we u tijdelijk aanraadden te verkopen om puur fiscale redenen, is Vodafone een goedkoop kwaliteitsaandeel.
KOPEN.

 

Vodafone rondde de afstoting af van zijn belang in het Amerikaanse Verizon Wireless en slaagde er zo in zijn schuldenberg fors terug te dringen. Tegenwoordig is de operator financieel beter gewapend om actief deel te nemen aan de consolidatiegolf binnen de Europese telecomsector.

 

Bovendien is de groep sterk aanwezig in de groeilanden, waardoor ze gunstigere groeivooruitzichten en een betere geografische diversificatie geniet dan haar Europese sectorgenoten.

 

De koers is ondertussen al geklommen maar beschikt ongetwijfeld nog over flink wat potentieel. Indien u het aandeel heeft verkocht als gevolg van ons advies, dan mag u de opbrengst van deze verkoop opnieuw beleggen in Vodafone-aandelen. Deze bieden immers hoopvolle perspectieven. Indien u nog geen aandelen van deze operator aanhoudt, dan is dit het moment om er te kopen.

 

Koers op het moment van de analyse: 252,30 pence

 

Vodafone is een Britse telecomoperator, met ±360 miljoen klanten; 2de mobiele operator ter wereld (na een Chinese groep); vooral actief in Europa, maar ook in de VS en in AziĆ«.info

 

Deel dit artikel