Analyse
Verplicht bod van AvH op CFE van start 4 jaar geleden - dinsdag 18 februari 2014

Ackermans & van Haaren heeft op 11 februari een bod gelanceerd op CFE-aandelen die het nog niet in bezit heeft tegen een prijs van 45 EUR.

Ackermans & van Haaren is verplicht een bod te doen maar het is totaal niet interessant.
We raden u aan uw aandelen van Ackermans & van Haaren te HOUDEN.
en uw aandelen van CFE te VERKOPEN (CFE wordt nu gewaardeerd als een actieve speler in baggersector, de aandelen zijn dus duur).
Wat betreft de obligaties van CFE die we u in juni 2012 aanraadden: HOUDEN.

 

Ackermans & van Haaren (AvH) heeft eind december zijn belang van 50 % in de baggeraar DEME aan CFE overdragen in ruil voor nieuwe CFE-aandelen. Tegelijkertijd heeft Ackermans & van Haaren het belang van 23 % dat het Franse Vinci had in het kapitaal van CFE overgenomen.

 

Ackermans & van Haaren had na deze transacties 60 % van CFE in handen waardoor het juridisch verplicht werd om een openbaar bod te lanceren op CFE tegen dezelfde voorwaarden.

 

Op 11 februari lanceerde AvH dus een bod tegen 45 EUR per aandeel. Dit bod loopt nog tot 5 maart en op 10 maart zullen de resultaten ervan worden bekendgemaakt. Aangezien de koers van CFE rond de 65 EUR noteert, is het bod niet interessant en zal er naar alle waarschijnlijkheid niemand intekenen. Na het aflopen van het bod, gaat alles verder zoals voorheen. Uiteindelijk allemaal een maat voor niets.

 

Koers op het moment van de analyse

AvH: 81,97 EUR

CFE: 67,00 EUR

 

De Belgische holding Ackermans & van Haaren heeft een beperkt aantal participaties rond vijf pijlers (baggersector, financiële diensten, private equity, vastgoed, energie & materialen) en speelt er een actieve rol (strategie, keuze van het management).

 

Belgische groep, actief in de bouw en in vastgoedpromotie; ze bezit daarnaast 50 % van het kapitaal van baggergroep DEME, die het gros van de bedrijfswinst van de groep genereert.

 

Deel dit artikel