Analyse
Transics: hoger overnamebod 4 jaar geleden - dinsdag 18 februari 2014

Vorige week kreeg de overnamesaga rond Transics een vreemde wending.

Het Amerikaanse Wabco deed plots een bod tegen 14,14 EUR op Tavares (een investeringsvehikel dat meer dan 95 % van Transics in handen heeft), alsook op de 3 % die de kleine aandeelhouders in handen hebben.

 

De overname van vlootbeheerder Transics is al bijna twee jaar aan de gang en het slotakkoord komt er nu eindelijk aan. Zuur voor de aandeelhouders die de voorbije twee jaar op biedingen zijn ingegaan tegen prijzen die schommelden tussen 7,1 EUR en 9,5 EUR. De beurscarrière van de groep zal bijgevolg niet lang meer duren.

 

De grote winnaar van deze ‘hold-up’ zijn de aandeelhouders van Tavares. Ze sloegen het overgrote deel van de aandelen binnen tegen de hierboven vernoemde prijzen en slepen nu 14,14 EUR uit de brand, een winst tussen de 50 à 100 %: een mooie meerwaarde op de kap van de vroegere aandeelhouders. Net voor het bod naar buiten kwam, ging het aandeel trouwens al postvatten boven de 9,5 EUR, prijs van het laatste bod: een vreemde koersbeweging en dan drukken we ons nog zacht uit.

 

Het aandeel Transics werd hierdoor gedurende anderhalve week geschorst.

 

Deel dit artikel