Analyse
TF1: schade beperkt 4 jaar geleden - dinsdag 25 februari 2014

Gezien de resultaten voor het 1e kwartaal 2013 werd het ergste gevreesd. Niettemin slaagde TF1 erin om de schade te beperken.

Toch zijn niet alle problemen van de baan.
Het aandeel blijft duur ondanks het dividendrendement (4 % bruto).
VERKOPEN.

 

Als gevolg van de erg aftakelende reclamemarkt verloor de omzet in het 1e kwartaal 2013 10 % en dook het resultaat in het rood. Over heel het boekjaar slaagde TF1 er niettemin in om de schade te beperken. Zo boerde de omzet met 5,7 % achteruit en bleef de winst per aandeel stabiel op 0,65 EUR. Dit is te danken aan de kostenbesparingen die sneller dan voorzien werden doorgevoerd.

 

Toch zijn voor de groep nog lang niet alle problemen van de baan. Ondanks een lichte stijging van het kijkersaandeel (van 0,5 % tot 28,9 %) verloor de tv-zender voor het eerst sinds de komst van de digitale aardse kabeltelevisie marktaandeel in de reclamesector (35,1 % t.o.v. 36,5 % een jaar geleden) en dit in het voordeel van o.a. concurrent M6, waarvan het dynamisme blijft toenemen.

 

Voor 2014 kon de groep haar beleggers niet geruststellen over de evolutie van de Franse markt, die t.o.v. de rest van Europa nog steeds achterop hinkt en nog zou kunnen achteruitgaan.

 

Momenteel handhaaft TF1 zijn dividend op 0,55 EUR (brutorendement: 4 %) ondanks het feit dat de verkoop van 31 % van Eurosport International flink wat liquiditeiten opleverde. Bijgevolg vrezen we ervoor dat de groep in de toekomst wel eens een erg onzekere investering zou kunnen doen (terwijl de Amerikaanse giganten Netflix en Google al hun messen slijpen!).

 

We mikken op een winst per aandeel van 0,57 EUR in 2014 en van 0,68 EUR in 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 13,78 EUR

 

Grootste privé-televisiezender van Frankrijk; actief via generalistische en thematische kanalen; de groep haalt het grootste deel van haar inkomsten uit reclame.

 

Deel dit artikel