Analyse
Serviceflats Invest: naamswijziging en split 4 jaar geleden - woensdag 5 februari 2014

De vastgoedbevak Serviceflats Invest wil zijn aandelen splitsen in 1000 en zijn naam veranderen in Care Property Invest (afgekort CP Invest).

 

De aandelensplit moet het aandeel toegankelijker maken voor de kleine belegger. Een aandeel kost 13 500 EUR en voor velen is dat vandaag toch te hoog gegrepen. Deze splitsing is trouwens volledig neutraal: de positie van de aandeelhouders zal geenszins worden verwaterd.

 

De naamswijziging moet de strategiewijziging (en de aanpassing van het maatschappelijke doel van het bedrijf) in de verf zetten. Het zag er immers lange tijd naar uit dat Serviceflats Invest zijn activiteiten ging stoppen gezien zijn rol als bouwer van serviceflats was uitgespeeld. Nu heeft de groep dit scenario laten varen en gaat het zich toeleggen op allerhande woonzorgprojecten en blijven investeren.

 

Op 28 februari gaat het hiervoor een buitengewone algemene vergadering organiseren. Indien het vereiste quorum niet wordt bereikt dan zal op 19 maart een tweede vergadering plaatsvinden. Die bijeenkomst is slechts een formaliteit.

 

Deel dit artikel