Analyse
Kinepolis: weer op zoek naar expansie 4 jaar geleden - vrijdag 21 februari 2014

Ondanks de moeilijke omstandigheden kon Kinepolis over 2013 solide winstcijfers voorleggen.

Ook verwent het zijn aandeelhouders met een fors hoger dividend. Wij trokken onze winstramingen op. Toch zitten de vooruitzichten ruim in de koers en blijft het aandeel duur.
VERKOPEN.

 

Hoewel het aantal bezoekers vorig jaar met 7,9 % terugviel en de omzet met 3,3 % daalde, slaagde Kinepolis erin 5,1 % meer winst te boeken. Door de aankoop en vernietiging van eigen aandelen klom de winst per aandeel zelfs met ruim 12 % tot 6,91 EUR. De bioscoopuitbater is van plan 45 % van zijn winst uit te keren aan de aandeelhouders. Naargelang het aantal aandelen dat bij de algemene vergadering in omloop zal zijn (afhankelijk van de uitoefening van aandelenopties), zal hierdoor het nettodividend tussen 2,32 en 2,39 EUR uitkomen. Op het vlak van expansie kijkt Kinepolis nog steeds uit naar (kleinere complementaire) overnames of nieuwe projecten in en rond de landen waar het nu aanwezig is. Ook neemt het initiatieven om zijn vastgoedportefeuille zo optimaal mogelijk aan te wenden (kinderspeelbos, nieuwe handelszaken, horecagelegenheden…). Op het einde van het 4e kwartaal kende Kinepolis in bijna alle landen een sterk herstel en ook 2014 startte als filmjaar sterk. Wij trekken onze winstramingen gevoelig op van 6,48 naar 7,08 EUR per aandeel voor 2014 en van 6,78 naar 7,40 EUR voor 2015.

 

Koers op het moment van de analyse: 125,97 EUR

 

Kinepolis is een Belgische groep die 23 bioscoopcomplexen uitbaat; ze is aanwezig in BelgiĆ« (marktleider met ±50 % marktaandeel), Frankrijk, Spanje, Polen en Zwitserland en tevens pionier in digitale cinema.

 

Deel dit artikel