Analyse
Xerox: kwartaalresultaten afgestraft 4 jaar geleden - woensdag 29 januari 2014

Maar de vooruitzichten voor 2014 bevestigen dat de herstructurering van de groep flink opschiet.

Profiteer van de huidige zwakke koers om het aandeel goedkoop aan te schaffen.
KOPEN.

 

Al beantwoorden de resultaten voor het 4e kwartaal 2013 aan de verwachtingen, toch werd het aandeel door de markten streng afgestraft. Over het laatste kwartaal van afgelopen jaar boerde de activiteit diensten immers 1 % achteruit, terwijl deze divisie eigenlijk het structurele verval van de historische activiteit (hardware, de tak zakte met 6 %) zou moeten opvangen.

 

Toch is er geen reden tot ongerustheid. De negatieve tendens zou immers slechts tijdelijk zijn. Dankzij het goed gevuld orderboekje zou Xerox in 2014 opnieuw met winst moeten aanknopen. Bijgevolg hebben we er alle vertrouwen in dat de groep in staat is om naar een nieuw business model te evolueren.

 

Bovendien blijft Xerox eigen aandelen inkopen en trekt het zijn dividend op met 9 % (0,0625 USD bruto). De recente koersdaling is volgens ons dus fors overdreven.

 

Koers op het moment van de analyse: 10,88 USD

 

Xerox is een Amerikaans bedrijf dat gekend is voor de printers en kopieermachines die het imago van het bedrijf al tientallen jaren uitdragen (42 % van de omzet) en gepaard gaan met dienstencontracten (onderhoud, verkoop van inkt en papier, financiering van de verkoop van apparaten). Xerox biedt zijn klanten ook een waaier aan diensten in onderaanneming inzake human resources, financiën, informatietechnologie, documentenbeheer,… (52 % van de omzet).

 

Deel dit artikel