Analyse
Welke aandelen passen bij uw profiel? 4 jaar geleden - donderdag 2 januari 2014

Wenst u tijd te investeren in het beheer van uw vermogen en uw eigen aandelenportefeuille samen te stellen? We reiken u 4 selecties koopwaardige aandelen aan waaruit u een keuze kunt maken in functie van wat u van uw portefeuille verwacht. Besteed er maximum 25 %van uw vermogen aan.

Rendementen (koersvariatie + dividenden) in EUR sinds 31/12/13.

 

Basisaandelen: om uw eerste stappen te zetten op de beurs

Sage (+38,1 %, verkoop software) beschikt over flink wat groeipotentieel bij KMO's (trouw klanten) dankzij de uitbreiding van zijn aanbod en zijn internationale expansie.
De koers van Intel (+23,5 %, halfgeleiders) herpakte zich na de aankondiging van ontgoochelende vooruitzichten in juli. De groep kon de terugval op pc-markt goed verteren en beschikt over de technologische en financiële troeven om zich een plaats te veroveren op de markt van smartphones en tablets.
Het aandeel Chevron (+14,5 %, olie) bereikte een absoluut hoogtepunt. Behoudt stijgingspotentieel gezien zijn soliditeit en zijn capaciteit om zijn aandeelhouders te verwennen.
Axa (+58 %, verzekeringen) zal de vruchten blijven plukken van zijn strategie: focust opnieuw op meer winstgevende activiteiten en zijn verdere uitbreiding in Azië.
Sainsbury (+11,2 %, distributie) blijft zijn eigen merk ontwikkelen en mikt op de stijgende verkopen van non-food. Stijging marktaandeel verwacht.

 

Aandelen met een gul dividend: voor een regelmatige inkomst uit uw portefeuille

GDF Suez (+19,3 %, energie) zag zijn koers in het 2e halfjaar opnieuw hoger stuwen na een overdreven afstraffing door de markten. Blijft solide genoeg om zijn dividend aan te houden. Bouwt zijn schuld gestaag af.
Moeilijk jaar voor Zurich Insurance (+11,7 %, verzekeringen) dat recent een nieuw plan voorlegde om zijn groei te stimuleren.
Gimv (+4,4 %, investeringsmaatschappij) blijft orde op zaken stellen in zijn participaties en verhoogt het investeringsritme.
National Grid (+15,3 %, energie) blijft profiteren van de tariefstijging die de Britse overheid dit jaar toeliet. Dominerende positie op zijn markt.
BME (+67 %, beursoperator) geniet van de dalende risicoaversie in Europa en het stijgend aantal transacties op de Spaanse beurs. Dankzij zijn leiderspositie kan het massaal liquiditeiten genereren die deels aan de aandeelhouders worden uitgekeerd.
Delta Lloyd (+56,4 %, verzekeringen) verlengt zijn kostenbesparingsplan in 2014 en 2015 en trekt zo zijn solvabiliteit op. Aanzienlijk desinvesteringsprogramma aan de gang.

 

Cyclische aandelen: voor dynamische beleggers die een graantje willen meepikken als de economie weer aantrekt

De koers van Rio Tinto (-3,3 %, grondstoffen) lijdt onder de groeivertraging in de groeilanden. De groep voorziet in de toekomst minder investeringen. Het slechte nieuws is grotendeels in de koers verrekend.
Beleggers hebben opnieuw interesse in Deceuninck (+44 %, bouw) na de bekendmaking van puike kwartaalresultaten, die de koers tot 2 EUR deden opveren. Het aandeel is nog steeds te sterk ondergewaardeerd.
Nyrstar (-47,1 %, grondstoffen) is het slachtoffer van een overdreven argwaan op de markten. De groep zal in staat zijn om zijn schulden af te betalen en is een reorganisatieplan aan het uitdokteren.
Moeilijk boekjaar voor Schnitzer Steel (+3,8 %, staal) dat onder de vertraging van de wereldvraag naar staal lijdt. Profiteer van deze dip om het aandeel te kopen (stijging van de vraag naar staal verwacht, kostenbesparingen, investeringen).

 

Amerikaanse aandelen: want u denkt net zoals wij dat deze onmisbaar zijn.

AT&T (+5,1 %, telecom) zou geïnteresseerd zijn in overnames in Europa om er liquiditeiten te investeren. Is goed gewapend om het hoofd te bieden aan de concurrentie.
Accenture (+21,6 %, adviesbureau) bereikte in mei een absoluut hoogtepunt maar boerde achteruit nadat het een groeivertraging aankondigde. Profiteer van de koersdaling om te kopen.
General Electric (+31 %, industrie) stootte een deel van zijn financiële activiteiten af en kan zo meer focussen op zijn industriële activiteiten. Het orderboekje is mooi gevuld.
Chevron en Intel maken deze selectie compleet. Zie onze analyses hierboven.

 

Deel dit artikel