Analyse
Intel en Corning: mikken op innovatie 4 jaar geleden - donderdag 9 januari 2014

Innoveren is in de spitstechnologiesector cruciaal.

Intel en Corning bewijzen het eens te meer. Intel is één van onze favorieten uit deze sector. De koers van Corning houdt niet voldoende rekening met de vooruitzichten van de groep.
VOOR BEIDEN GELDT: KOPEN.

 

Op de CES in Las Vegas (grote beurs van elektronica voor het grote publiek) onthulde Intel een aantal nieuwigheden (kleine 3D-camera, module voor spraakherkenning geïntegreerd in tablets en laptops). De groep is dus duidelijk nog altijd op zoek naar nieuwe afzetmarkten (noodzakelijk om de zwakke pc-verkopen te compenseren, waarvan ze erg afhankelijk blijft). Ook boekte Intel in de voorbije maanden vooruitgang om zich op de smartphonemarkt positioneren (akkoord met Samsung). Hoewel het aandeel in 2013 met 26 % steeg, beschikt het nog over potentieel. Intel behoort tot onze selectie van aandelen voor een basisportefeuille.

 

Corning stelde op de CES een steviger gebogen scherm voor. De groep speelt zo in op de evoluerende vraag. Het glas is bvb. handig voor uurwerken met internetverbinding (smartwatch) of smartphones (zijn klanten zijn o.a. Apple, Nokia en Samsung). Zo zou de groep haar leiderspositie op de markt nog kunnen versterken. Sinds we het aandeel volgen (10/13), steeg het met 18,2 % (18,8 % in EUR). Maar het potentieel is niet uitgeput. U mag het aandeel ter diversificatie kopen.

 

Koers op het moment van de analyse:
Intel: 25,40 USD
Corining: 18,03 USD

 

Intel is een Amerikaans producent van halfgeleiders, nummer één van de wereld, die o.m. 75 % van de markt van microprocessoren in handen heeft.
 
De Amerikaanse groep Corning is een industriële groep gespecialiseerd in producten op basis van glas en keramiek. In 2012 haalde het zijn bedrijfswinst voor 57 % uit de componenten voor lcd-schermen voor tv's, pc's, voor 15 % uit telecomuitrustingen; voor 12 % uit speciale materialen (glas voor smartphones, notebooks, tablets…); voor 10 % uit de milieutechnologie (keramiek voor filters voor vervuilende stoffen), voor 6 % uit de levenswetenschappen (uitrustingen voor onderzoek in de chemie, farmacie…).

 

Deel dit artikel