Analyse
Hanzevast: delisting? 4 jaar geleden - woensdag 22 januari 2014

Het enig scheepscertificaat van de Euronext Brussel wil van de beurs weg omdat nauwelijks nog stukken worden verhandeld en de kost van een beursnotering te hoog ligt.

Zo komt er een roemloos einde aan een verhaal dat voor de financiële crisis veel te agressief op de markt werd gezet.

 

Hanzevast gaat die schrapping in een buitengewone algemene vergadering van 17 maart aan de certificaathouders voorleggen. Eenmaal die het licht op groen hebben gezet, moet een vraag worden gericht naar beurswaakhond FSMA om een effectieve schrapping te verkrijgen. Daarna zullen de effecten enkel nog op de openbare veilingen kunnen worden verhandeld.

 

Er zijn verschillende redenen waarom Hanzevast de deur wil dichttrekken.
– Ten eerste is de beurscarrière op een fiasco uitgedraaid. De stukken gingen tegen 1000 EUR naar de beurs maar zijn vandaag niets meer waard.
– Ten tweede is het al van 8 augustus 2013 geleden dat er nog certificaten werden verhandeld: 19 stuks tegen 9,80 EUR. De kans dat er nog stukken zullen worden verhandeld is klein. Vandaag staat er trouwens geen enkele koper in het orderboek. Gezien dat het certificaat nog nauwelijks financiële middelen ter beschikking heeft, verkiest het geen beursnotering meer te hebben. Noteren op de beurs is niet gratis en aangezien er toch geen stukken meer worden verhandeld, heeft een beursnotering nog weinig zin.

 

Deel dit artikel